გლუკოზანი (GLUCOSAN®), პერორალური ხსნარი
10გ/20 მლ
შეიცავს 10გ გლუკოზას ერთდოზიან ფლაკონში
რას წარმოადგენს საკვები დანამატი პერორალური ხსნარი გლუკოზანი®
გლუკოზა არის ბუნებრივი შაქარი (ყველაზე მნიშვნელოვანი შაქარი ადამიანის სისხლში)
და წარმოადგენს ენერგიის მთავარ წყაროს უჯრედებისათვის.
თავის ტვინის ნორმალური მუშაობის უზრუნველყოფა ხდება გლუკოზის მიერ მოწოდებული
მოხმარებული ენერგიის დონით.
გლუკოზის უკმარისობაზე (ჰიპოგლიკემია) მიუთითებენ ზოგიერთი სიმპტომები: ოფლიანობა,
კანკალი. გახშირებული გულისცემა, დაღლილობა, სისუსტე, თავბრუსხვევა, გულისრევა და
ძილიანობა.
ასეთ შემთხვევებში რეკომენდირებულია საკვები პროდუქტები, რომლებიც შეიცავენ
გლუკოზას (მაგალითად, ტკბილი ხილის წნვენები). მაგრამ ადანიამები უფრო ხშირად
უპირატესობას ანიჭებენ საკვებს, რომელიც შეიცავს გლუკოზას (მაგალითად, ტკბილეულს),
და ვერ ხვდებიან, რომ შაქარი, როგორც რთული ნახშირწყალი ან ცხიმებთან და ცილებთან
კომბინაციაში, ცუდად შეიწოვება ჰიპოგლიკემიის დროს.
გლუკოზანი წარმოადგენს საკვებ დანამატს, რომელიც შემუშავებულია კომპანიის
“ლაროფარმი”-ს მიერ, პერორალური ხსნარის სახით, რომელიც შეიცავს 10 გ გლუკოზას,
მოთავსებულს ერთდოზიან ფლაკონებში.
პერორალური ხსნარი უზრუნველყოფს ორგანიზმის მიერ გლუკოზის შთანთქმის ყველაზე სწრაფ
და ეფექტურ ხერხს.
როგორ უნდა იქნას მიღებული გლუკოზანი
გლუკოზანის ერთი ერთდოზიანი ფლაკონი 10 გ / 20 მლ მიღებული უნდა იქნას პერორალურად
ჰიპოგლიკემიის სიმპტომების აღნიშვნისას.
რეკომენდირებულია სისხლში შაქრის დონის შემოწმება პრეპარატის მიღებიდან 10-15 წუთის
შემდეგ.
საჭიროების შემთხვევაში შეიძლება კიდევ ერთი დოზის მიღება.
ბავშვებისათვის დოზები რეკომენდირებული უნდა იქნას პედიატრის მიერ.
დამტკიცებულია რუმინეთის საკვები ბიორესურსების ინსტიტუტის მიერ: სერია AA № 2 |